Menu
Obec Tekovské Lužany
Tekovské Lužany

Helyhatósági választások 2018

Bővebb információk a hírre kattintva

2018. november 10-én zajlanak Szlovákiában a helyhatósgi választások.

Nagysallóban 3 szavazóhelyiségben adhatják le voksukat a választópolgárok:

az 1. sz. szavazókörzetben lakók a községi hivatalban,, a 2. sz. választókörzetben lakók az alapiskola épületében, a 3.sz. váalsztókörzetből pedig a régi óvoda épületében ( Družstevná utca).

Azok a lakosok, akiknek meg van szüntetve az állandó lakhelyük egy konkért címen, vagy pedig Nagysalló Községre vannak bejelentve, az 1. sz. választókörzetben szavaznak - a községi hivatal épületében.

A többi lakos a saját választókörzetében és szavazóhelyiségében szavaz, ahogy az a Választások helyéről és idejéről szóló jelentésben van feltüntetve, s melyet minden háztartásba kézbesítettünk.

A polgármesteri címért induló jelöltek és a képviselő-jelöltek névsora a falu weboldalán, ill. a község hivalai hirdetőtábáján található.

A szavazócédulák mintája a választások napján lesz kitéve a szavazóhelyiség előtt.

A szavazás menete:

A kivásztott jelölt számának bekarikázásával szavaznak rá, tehát a polgármester szavazólapján a jelöltek közül egynek a sorszámát lehet bekarikázni. A képviselő-jelöltek listáján maximum 9 jelöltre lehet szavazni azok sorszámának bekarikázásával.

A szavazóhelyiségek a választások napján reggel 7 órától este 22.00 óráig tartanak nyitva.

Figyelemeztetjük a szavazókat, hogy kötelesek magukkal hozni személyi igazolványukat, az külföldiek pedig az itt tartózkodási engedélyüket.

Bízunk benne, tisztelt lakosaink, hogy élnek szavazati jogukkal és hozzájárulnak a kielégítő választási részvételi arányhoz.

Köszönjük!

 

 

Dátum vloženia: 30. 10. 2018 13:44
Dátum poslednej aktualizácie: 30. 10. 2018 15:10
Autor: Ing. Margaréta Szabóová

KÉPBEN mobiltelefonos applikáció

Aktuálne informácie od nás
Priamo vo vašom telefóne
Viac o aplikácii
Stiahnite si našu mobilnú aplikáciu na
Képek a község életéből